Tanulók mondták

Dr. Simon Attila
Tisztelt Tanárnő, Kedves Renáta! Jelen levelem szerinti köszönetnyilvánításomat ajánlásként is szánom minden szülőnek, akik segíteni szeretnének gyermekeiknek, hogy azok nyelvtudásuk révén hasznossá válhassanak majd annak a közösségnek, amelyért egyszer felelősek lesznek, legyen az család, munkahely, ország, vagy a világ. Akit a Gondviselés gyermekkel ajándékoz meg, és ezáltal szülővé válhat, fontos gyermeke fejlődése, nevelése. Meggyőződésem, hogy egy szülő gyökereket és szárnyakat adhat gyermekének. A gyökereket a család adhatja, a szárnyakat a tudás. Az anyagi javaknál sokkal fontosabb, hogy ismeretekhez juttassuk gyermekeinket, amely tudással, ha jól sáfárkodnak, magasabbra szárnyalhatnak, mint szüleik. A legjobb befektetés a gyermek tanuláshoz való segítése. Nem tanulhatunk gyermekeink helyett, de hozzá segíthetjük őket ismereteik bővítéséhez, persze csak akkor, ha találunk kiváló nevelőket, és gyermekeink is akarják az őket körülvevő világ megismerését. Az anyanyelv ismerete és művelése mellett, a mai tudáshoz hozzátartozik az idegen nyelv ismerete és készség szintű használata is. Ez nemcsak az országhatáron átnyúló gazdasági és kulturális kapcsolatokhoz elengedhetetlen kommunikáció miatt szükséges, de a különböző nyelvet beszélő emberek gondolatiságának megismeréséhez, ezáltal az együttműködésen alapuló civilizáció építéséhez is elengedhetetlen. A fenti, talán nagy szavaknak hangzó gondolatok mindennapokra való lebontása ott kezdődhet, amikor gyermekünket nyelvtanárra bízzuk. Így volt ez az én esetemben is, amikor fiamat Önre bíztam, hogy segítse Őt az angol nyelv megismerésére. Az Ön segítségével rövid idő alatt sikeres szóbeli és írásbeli nyelvvizsgához jutott el Fiam, úgy, hogy a nyelvtanulási folyamatot nem teherként, hanem lehetőségként élte meg. Bíztatta, amikor kellett, terhelte, amikor arra volt szükség, egyszerre volt erős és gyengéd, tanító és nevelő egyben. A nyugodt családias oktatási légkör, a nevetés, Fiam egyéb tanulmányaihoz igazodó rugalmassága és célorientáltsága végül eredményt hozott. Köszönöm munkáját és segítségét! Veszprém, 2015. november 21. Dr. Simon Attila apa


Csák Attila
Reni is the only teacher in my life, who could find the right balance between being consistently strict, nice and interesting. Due to this I passed my B2 language exam @ the age of 14. Last year I passed the C1 Telc exam. Thx!


Szabó Zsuzsanna
Renihez a főiskola utolsó évében kezdtem angol órára járni, szükségem volt középfokú szakmai nyelvvizsgára a diplomámhoz. Nagyon gyorsan és könnyedén tudtam tanulni nála, különösen odafigyelt hibáimra és folyamatos ismétléssel mindent részletesen megtanított. Nagyon tetszett az órák vidám hangvétele, ha fáradt voltam, játékos, könnyedebb feladatokkal tanultunk. Mindig sok házi feladatot kaptam, amit ha az ember megcsinál óráról órára, biztos eredményt érhet el. A nyelvvizsgámat nagyon jó eredménnyel tettem le és mivel elég sokat utazom, sokat vagyok külföldi környezetben, azóta is dicsérik a nála szerzett tudásomat. :) Ha egy mondattal kéne elemeznem, csak annyit mondanék: "the best teacher ever!" xoxo


Dr. Kónya Ildikó
I can only speak in superlatives about the English teacher of mine and my family. She is able to keep interesting and improving lessons to everyone, even if the lesson deals with dentistry or any other topics. That's why we chose her.


Baranyai Barbara
Nyelvtanárt kerestem, hogy segítsen a nyelvvizsgára történő felkészülésben. A feladatsorok megoldása mellett számtalanszor került sor beszélgetésre - természetesen angolul. Ezek a beszélgetések amellett, hogy kellemesen teltek, a kommunikációs képességemet és a szókincsemet egyaránt fejlesztették. Ha valamit nem értettem, addig nem mentünk tovább, míg minden világossá nem vált. Ezeknek köszönhetően 3 hónap múlva letettem a középfokú nyelvvizsgát, majd újabb 3 hónap után sikeres felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványt szereztem. Köszönöm Neked, Reni!


Takács Annamária
Renivel azért jó az angol óra, mert nem csak a "száraz" tananyagra összpontosítunk, hanem az angol nyelv rejtelmeinek feltárásával egyidejűleg divatról és shoppingról is sok hasznos információval szolgál, természetesen mindezt angolul, így duplán tanul a tudásra éhes tanuló. :)


Kovács Dóra:
Well, I don't know where to start. In my life i have had so many English teachers but my absolutely fav is Reni. She is really energetic, enthusiastic, kind and well-prepared for the lessons. She helped me a lot to pass my B2 language exam. I got it just before my 16th B-day. She gave me a lot of homework to do and learn but finally it was worth doing it. Any time when we need a little chat she is always there. She is like my big sister. I enjoy her lessons and anything else with her.


Takács Adél
Régóta szerettem volna megtanulni angolul, de nagy csoportokban valahogy nem sikerült egyről a kettőre jutnom, és a tanárokkal sem volt túl nagy szerencsém: egyikük sem tartott olyan angol órát, amely ösztönzőleg hatott volna rám. Lusta vagyok, ha tanulásról van szó, nagyon... És ha nem lépnek a sarkamra, előszeretettel hanyagolom a tanulnivalókat. Évekkel ezelőtt ismertem meg mostani tanáromat, Krafcsik Renátát. Már az első órán több ragadt rám, mint az azt megelőző néhány évben. Az órák vidámak, pörgősek, Reni nem hagyja lankadni a figyelmünket egy pillanatra se. Úgy tanítja meg velünk a bonyolultnál bonyolultabb igeidőket, hogy észre se vesszük, már tudjuk is őket. Nálunk nincs hallgatás, az órán mindenkinek beszélnie kell, gyakorolnia kell a helyes kiejtést, stb. Ha hibázunk, úgy javít ki minket, hogy ne érezzünk kudarcot, ha nem ismerünk egy szót, vagy nem értünk egy feladatot, nyugodtan kérdezhetünk, türelme végtelen és mindig ösztönöz minket arra, hogy kérdezzünk bátran. Sokat tanulunk tőle. Azt hiszem Reni tanárnak született, ez nem is kérdés. Élvezettel hallgatjuk, amikor angolul beszél, isszuk szavait. Pont annyit és úgy ad, amennyire és ahogy szükségünk van. Kolléganőmmel mindketten elfoglalt, dolgozó felnőttek vagyunk és sokszor nyögvenyelősen indulunk az órákra, de amint elkezdődik, elfelejtünk mindent, teljesen ki tudunk kapcsolni a Reni által teremtett légkörnek köszönhetően. Úgyhogy minden angolul beszélni vágyónak üzenem: gyertek el egy órára és tapasztaljátok meg ti magatok, hogy milyen könnyű is a nyelvtanulás a Royal nyelviskolában!!

Pintér Júlia
Meglett a Cambridge Advanced nyelvvizsgám, és rettenetesen boldog vagyok. Azzal a céllal kezdtem angolt tanulni, hogy letegyem a felsőfokú Rigó utcai nyelvvizsgát. Miután ez sikerült, külföldi főiskolán szerettem volna tanulmányaimat folytatni. Sajnos ott nem fogadták el a magyar felsőfokú nyelvvizsgát, annak ellenére, hogy honosítva volt. Ragaszkodtak a Cambridge Advanced vagy a Cambridge Proficiency nyelvvizsgához, hiszen ez tényleg egy nemzetközileg elismert vizsga, mellyel a világon bárhol, bármelyik egyetemen tanulhatok angolul. Nem gondoltam volna, hogy sikerül, de elsőre sikerült. Most megyek Görögországba tanulni. Köszönöm felkészítő tanáromnak: Reninek a segítséget, mellyel új kapuk nyíltak meg előttem.

Köpeczi Andrea
2007 szeptemberében, amerikai utazásunk előtt elhatároztam, hogy felfrissítem az angoltudásomat. Mindenképpen egyénileg szerettem volna tanulni, mert nekem ez a leghatásosabb módszer. Kolléganőim és ismerőseim a Royal Nyelviskolát, ezen belül pedig a Renit ajánlották. Az első perctől kezdve élevezem az órákat, és többéves angoltanulás után most értettem meg igazán sok igeidő használatát. Ezt a Reninek köszönhetem, mert nagyon érdekesen, saját tapasztalatait megosztva magyarázza el a nyelvtant. Az órák jó hangulatban telnek. Az utazás előtt alkalmam nyílt amerikai angolt is tanulni.
Beigazolódott a szlogen: Nothing is impossible.
Az utazás során majd mindent megértettem, tudtam kommunikálni, a rengeteg magnóhallgatásnak köszönhetően. Heti egy alkalommal, másfél órában járok órára, már nagyon várom ezeket az alkalmkat, mert Reni pozitív hozzáállása az élethez, a tanításhoz, feltölt engem is hétről-hétre. Semmi pénzért ki nem hagynám ezeket az órákat.
Azoknak, akik valóban komolyan, eredményeket elérve szeretnének foglalkozni a nyelvtanulással, ajánlom a Renit és a Royal Nyelviskolát.

Tóth Krisztián
A minap egy nemzetközi továbbképzésen vettem részt, Brüsszelben, természetesen angol nyelven. Nem állítom azt, hogy mindent megértettem, de végre tudtam hajtani a feladatokat. Némi elégedettséggel tölt el, hogy hasznát tudtam venni a Business English órákon tanultaknak. Persze van még mit tanulni!!!

Nagy Eszter
Szia Reni!
A következőkkel támogatom a honlapot:
- A Royal nyelviskola úgy tanítja az angolt, hogy a tanuló intelligánciáját is fejleszti. Olyan segédanyagokkal tanít, mely a valóságot dolgozza fel. Művészet, sport, hírek, szituációk, mindegy milyen téma, azonnal alkalmazható. Rugalmas, a tanulók élethelyzeteihez alkalmazkodó, időbeosztással lehet egyéni tanuló bárki. Fontosnak tartom, hogy a tulajdonos-vezető tanár maga is professzionális, így az iskola is ezt képviseli. Hát ennyit gondoltam és ez IGAZ!
Eszti

Takács Anilla
88%-os középfokú EURO nyelvvizsgát tettem, nagyon nehéz szavakban megfogalmazni, hogy mennyire örülök. Hetedikes koromban kezdtem el a Renihez járni, amely megalapozta a tudásomat, így az angol tanulás már rendkívül könnyen ment a gimnáziumban. Így sikerült elérnem, hogy 3. osztályos koromban le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát. Szeretném folytatni továbbra is a nyelvtanulást (Anilla 1 évvel később sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tett.)

Kónya Benedegúz
A Reni órái azért jók, mert átszárnyal rajtuk a kreativitás! És nem csak munkafüzeti feladatokat oldunk meg, hanem nagyon sok készségfejlesztő és nyelvi fejlesztő feladatot is! Biztos vagyok benne, hogy így könnyen megbirkózom a középfokú nyelvvizsgával hamarosan!

Mészáros Zsolt
Nemrég egy üzleti tárgyaláson vettem részt egy nagy nemzetközi cégnél külföldön. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy már több, mint a felét megértettem, annak ellenére, hogy még nem végeztem az első könyvemmel. Ez mindenképp arra ösztönöz, hogy folytassam a tanulást, hisz már látom, hogy nem lehetetlen vállalkozás megtanulni angolul.

Szabó Gábor
Hi! Angolból sikerült 5-re leérettségiznem. Köszönöm a segítséget! Remélem még fogunk együtt dolgozni! Jó nyarat!